| 4. Özel Ders (Şu ana kadar dersime katılmayanlar için) | |
|
+4Rosa Anderson Nathaniel Larter Réchalle Atalanté Okéféra Alexandra Malkins 8 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
Alexandra Malkins K.SK.S Profesörü | Gryffindor Bina Sorumlusu | ZAY Üyesi
Mesaj Sayısı : 56 RP Aktifliği : 257 Lakap : Alex, Al. Nerden : Londra
| Konu: 4. Özel Ders (Şu ana kadar dersime katılmayanlar için) Paz Mayıs 23, 2010 10:48 am | |
| Hava: Güneşli ve çok sıcak Zaman: Boş derslerden biri Kurgu Hava çok sıcak bu yüzden pek istekli olmadığım halde ders vermek için geliyorum.Üstümde her zamanki gibi uçuş için giydiğim spor giysilerim var.Öğrenciler benden önce gelmiş.Bugünkü havaya bakıp bugün çok çalışmayacağımızı sadece bazı hareketleri tekrar edeceğimizi söylüyorum.Bana dikkatle bakan öğrencilere değil de gökyüzüne bakarak bugün ani iniş-çıkış ve dönüşlere çalışacağız, diyorum ve havalanıyorum.Ardından öğrencileri izlemeye başlıyorum | |
|
| |
Réchalle Atalanté Okéféra Lütfen Rütbe Edinin.
Mesaj Sayısı : 5 RP Aktifliği : 40 Lakap : Réch ' AtéL ^^ Nerden : Fransa
| Konu: Geri: 4. Özel Ders (Şu ana kadar dersime katılmayanlar için) Çarş. Mayıs 26, 2010 7:02 pm | |
| Dersten çıktıktan sonra elimde kitaplarım uçuş sahasına doğru yürümeye başladım.Hava güneşli ve aşırı derecede sıcaktı.Dersin başlamasına epeybi vardı.Sallana sallana yürüyordum yolda bir kaç kişiye rastladım bir kaç dedikodudan sonra yine sahaya doğru yürümeye başladım.Kolumdaki saate baktım ve aman tanrım geç kalmak üzereydim.Hızlı adımlarla değil adeta koşuyordum ama aklıma süpürgem gelmiyordu.Durmadan koştum ve sonunda uçuş sanasına vardığımda diğer genç büyücüler biraz çalışma yapıyordu Profesör Malkins dada gelmemişti.Bende bir köşeye oturum diğerlerini seyretmeye başladım.Birden Profesör göründü ve bu gün hava nedeniyle fazla çalışmayacağımız sadece bir kaç hareketleri tekrar edeceğimizi söyledi.Ve aniden Profesör havalandı tabi bende diğer herkes gibi Profesörün peşinden havalandım. Öncelikle sakin sakin uçuyordum sonra aniden bir iniş yaptım çok hızlıydım bu çok hoşuma gitti hızla iniyordum.Tama yere çakılıcakken birden havaya doğru çıkış yaptım adeta harika harika diye çığlık atmamak için kendimi zor tutuyordum .bu müthiş bir duyguydu acaba diğerleride benim kadar eğleniyormu diye başımı çevirdim ve herkeisn sadece Profesörün dediklerini yaptıklarını gördüm bende ani çıkışlarımı ve inişlerimi yani eğlenceyi bırakarak derse odaklandım.
Öncelikle iyi yüksekliğe ulaştığımı belirledim ve tek tek hızlı dönüşlerimi , inişlermi ve çıkışlarımı kontrolli yapmaya çalıştım . Quidditch konumum vurucu olduğu için biraz daha kendimi bu knuda başarılı görüyordum.Tabiki Profesörün katkısıyla dersi de seviyordum ama bu hava beni öldürecekti havayı düşünmemeye çalışıyordum ve sıcağa rağmen rüzgar olması için aniden dönüyordum ve amacıma ulaşıyordum ve bbu hareketleri yaparken birden Profesörün bana baktığını görüdm açıkçası utandım Profesöre gülerek tekrar sakince hareketlerimi yaptım ve Profösör dersin bittiğini ve gelicek derse hazırlanmamız gerektiğini söyledi.Bende Havadan inerek ''iyi günler Profesör ''dedim gülerek Profesörde bana gülerek karşılık verdi. Yazım hataların vardı, ve ben bunlara önem veririm.Onun dışında uçuşu iyiydi ama bir ara benim dediklerim dışında bir hareket yapmışsın.Sana perfonmansından +10 derse katılımından +5 veriyorum. Profesör Malkins | |
|
| |
Nathaniel Larter Ravenclaw 7. Sınıf | Bina Başkanı | Adalet Savaşçıları Lideri
Mesaj Sayısı : 101 RP Aktifliği : 675 Lakap : Nate Nerden : Manhattan
| Konu: Geri: 4. Özel Ders (Şu ana kadar dersime katılmayanlar için) Perş. Mayıs 27, 2010 7:12 pm | |
| Boş derslerimden biriydi ve sırf binama puan kazandırmak için katıldığım uçuş dersliğine doğru ilerledim. Hava bayıltıcı derecede sıcaktı ve terden t-shirtüm üstüme yapışmıştı. Dersliğe Profesör'den önce varmıştım.Onun da gelmesi pek uzun sürmedi. Üzerinde her zaman ki gibi spor giysiler vardı -zaten dersi için olması gereken de bu- ama bu giysilerin içinde pek şık durduğu söylenemezdi. Tabii ki bu düşüncemi kendime sakladım ve gülümseyip Profesör'e selam verdim. Yapmacık bir gülümsemeyle bana karşılık verdi. Sonra konuşurken öğrencilerin yüzüne bakmak yerine gökyüzüne doğru bakarak konuştu. Bu havası onu benim gözümde daha bir itici kılmıştı. Sanki bizi konuşmaya değer bulmuyordu. Ani iniş-çıkış ve dönüşlere çalışacağımızı söyledi. Ravenclaw binasının arayıcısı olduğumdan bunlar sürekli yaptığım şeylerdi ve pek zorlanacağım söylenemezdi. Profesör havalandıktan sonra bende havalandım.
Havada bir kuş gibi süzülüyordum. Zig-zag iniş-çıkışlarla başladım işe bir aşağı bir yukarı doğru ilerliyordum. Sonra aniden süpürgemi sola yönlendirdim ve tam yüz seksen derece döndüm. Umarım Profesör'ün beğeneceği kadar ani bir dönüştür diye geçirdim içimden. Yeterli olmayacağını düşündüm ve bu defa kombinasyonumu ters uyguladım sağa-sola zig-zag yaparak ilerledim ve aşağı doğru üç yüz atmış derece döndüm. Böylelikle takla atmış oldum -ki bu zor bir harekettir- ve dengem bozulmadı bile. Sonra Profesör dersin bittiğini söyledi. Soğuk bir edayla "İyi Günler." Dedikten sonra derslikten ayrıldım. Perfonmansın iyiydi,sayfa düzenini de beğendim.Ama ben size takla atın dememiştim.Ordan puan kırıyorum.Dengeni koruduğun için indirdiğimin yarısı kadar da ekliyorum.Perfonmansından +13 derse katılımından +5 alıyorsun. Profesör Malkins | |
|
| |
Rosa Anderson Lütfen Rütbe Edinin.
Mesaj Sayısı : 8 RP Aktifliği : 41 Lakap : Ro, R, Ros, RORO :D :D Nerden : Milano'dan da şimdi Londra'ya taşındım, kuzenlerin yanına xD
| Konu: Geri: 4. Özel Ders (Şu ana kadar dersime katılmayanlar için) Ptsi Mayıs 31, 2010 3:34 pm | |
| Yine bir boş ders saati daha...Sınıftan çıktığım gibi bahçeye doğru koşmaya başladım.Okul forması yerine şort ve bluz giymiştim.Hava sıcak olduğundan forma ile gezmeye gerek duyulmuyordu.Bahçeye vardığımda, Profesör Malkins'in hala gelmediği farkettim.Kavurucu sıcağın altında, diğer öğrencilerle birlikte Profesör Malkins'i beklemeye başladım.Profesör Malkins, spor kıyafetleriyle göründü bize.Sıcaktan bunalmış olmalıydı ki uflayıp pufluyordu, profesör.
Bugünkü dersi vermeye pek istekli görünmüyordu.Sonra Profesör Malkins, bizlere bugün çok çalışmayacağımızı söyledi.Sadece bazı hareketleri tekrar etmemizi istedi.İyi!En azından bu bunaltıcı sıcakta çok fazla çalışmayacağımıza sevinmiştim.Profesör Malkins, bize bakmak yerine gökyüzüne bakıyordu.Ani iniş-çıkış ve dönüşlere çalışacağımızı söyledikten sonra süpürgesiyle havalanmaya başladı.Diğer öğrenciler, sırasıyla işlerini halettikten sonra profesör 'iyi günler' dileyip derslikten ayrıldılar.
Sıra bana gelince süpürgemi aldım ve havalanmaya başladım.Ani iniş-çıkışları yapmamız gerektiği için kendimi zorlamaya başladım.Yukarı doğru zig-zaglar çizerek ilerliyor, arada bir ani dönüşler yapıyordum.Şu an gayet iyi ilerliyordum.Quidditch'te oynamama rağmen yine de zor hareketler yapabiliyordum.Ani bir hareketle, üç yüz altmış derece döndüm ve sonra Profesör Malkins'in yanına doğru süzüldüm.
Gülümsedim ve "İyi günler." diyerek derslikten ayrıldım.
Biraz kısa olmuş,aslında beğendim,1 tane hatanı gördüm.360 derecelik uçuşu becerili oldu.Tebrik ederim ilk dersin oludğu için bazı hatalarını yok sayıyorum.Ve sana dersten +14 katılımındaan +5 veriyorum.
Profesör Malkins
| |
|
| |
Cassiel Darkmoon Lütfen Rütbe Edinin.
Mesaj Sayısı : 43 RP Aktifliği : 364 Lakap : Cass Nerden : cehennemin dibinden... xD İngiltere :D
| Konu: Geri: 4. Özel Ders (Şu ana kadar dersime katılmayanlar için) Salı Haz. 01, 2010 8:45 pm | |
| O yıl, gelecek yılki FYBS’ ye hazırlandıkları için altıncı sınıfların çoğu dersi boştu. Bu boş derslerde Cassiel, hiçbir zaman yapması gerekeni yerine getirmemiş, yani ders çalışmamıştı. Neden çalışması gerekiyordu ki? Bunun mantığını kavramamakla birlikte Cassiel, hayatında doğru düzgün ders çalıştığını hiç hatırlamıyordu. Nasıl olsa geçen seneki sınavında yüksek başarı elde etmişti.
O gün yine öğrencilere ayrılmış ders çalışma! saatlerinden birisiydi, yani boş dersti. Cassiel, uçuş dersine gitmek yerine Cassidy ile oturup bir güzel sohbet etmek istiyordu. Ya da biraz yaramazlık yapabilirlerdi. Ne olursa olsun uçuş dersine kayıtlıydı ve bu sene arayıcı olarak yeniden görevini başarıyla yerine getirmek istiyordu.
Ancak bunu engelleyen büyük bir etken vardı. O Slytherin’ in takımında Arayıcı konumundaydı ve Quidditch kesinlikle antrenmansız kazanılacak bir oyun değildi. Ciddi derecede çalışma ve disiplin gerektiriyordu. Cassiel yeterince iyi olduğunu düşünüyordu.
Quidditch sahasında parıldayan güneşe baktı. Tanrım, diye düşündü. Neden bu gün, başka bir gün değil de bu gün?
Süpürgesi elinde sahanın ortasına geldi. Diğer öğrencilerden Nate, Réchalle ve Andersın İkizleri’ nin kuzeni Rosa vardı. Cassiel, normalde olduğundan çok daha az küçümseyici bakmaya çalıştı.
Profesör Malkins, her zaman derste giydiği spor giysileriyle geldi. Canı sıkkın görünüyordu ancak Cass, bunun nedeninin sıcak hava olduğunu düşünüyordu. Havaya baktı ve çok çalışmayacaklarını. Sadece birkaç hareket tekrar edeceklerdi. Ani çıkış ve dönüşlere çalışacaklardı. Ne yani, Cass sadece basit bir tekrar için mi bu sıcak sahaya gelmişti.
Profesör havalandıktan sonra Cassiel de havalandı. Hiç formunu kaybetmemiş olması onu sevindirmişti. Ani iniş-çıkışlar yapmaya başladı. Havada böylesine süzülmek onu rahatlatıyor. Yüzüne çarpan hafif rüzgar biraz olsa da hararetini bastırıyordu.
Sonra ani bir dönüş yaptı. Bu üç yüz atmış derecelik dönüş saçlarını önüne getirmişti. Saçlarını karıştıran rüzgar onu gülümsetti. Aşağı indiklerinde ders çoktan bitmişti. Aslında Cassiel biraz daha uçmak istediğini fark etti ancak sıcak yüzünden bayılabileceğini anlayınca hızla okula geri döndü. Cassiel’ in böyle bayılmaları çok olurdu ve ebeveynlerinin aranmasını istemiyordu yeniden. Bu onları çok kızdırırdı ve Cassiel de bu yüzden bir sürü azar işitirdi. “İyi günler Profesör,” demeyi de unutmayarak gözden kayboldu. Rpni beğendim ve bir sorun da bulamadım.Bu yüzden +15 alıp bu dersin en iyisi olduğunu belirtiyorum.Katılımından +5 en iyi uçan olduğun için bir +5 daha ekliyorum tebrikler. Profesör Malkins | |
|
| |
Savannah Claire Lütfen Rütbe Edinin.
Mesaj Sayısı : 11 RP Aktifliği : 168 Lakap : Hannah, Anna, Anne ya da Claire.
| Konu: Geri: 4. Özel Ders (Şu ana kadar dersime katılmayanlar için) Perş. Haz. 03, 2010 3:57 pm | |
| Kafam o kadar çok şeyle meşguldi ki uçuş dersimin olduğunu tamamen unutmuştum. Gittiğimde öğrencilerin havalanmaya başladıklarını görünce telaşa kapılmamak elimde değildi. Koşarak -daha doğrusu koşmaya çalışarak- onlara doğru gittim. Accio Ateşoku. diye mırıldandım ve süpürgemin bana doğru geldiğini görünce gülümsedim. Hemen üstüne atladım ve diğer öğrencileri takiben havaya yükseldim. Sanki kanatlanmışım ya da muggle ulaşım araçlarından biri olan uçaktaymışım gibi heyecanlandım. Bu bana her zaman olan bir duyguydu. Her an düşme tehlikesine karşı süpürgeme sıkı sıkı tutundum ve öğretmeni izlemeye başladım. Ani iniş-çıkışlar üzerinde çalışmaya başladıklarını görünce sevindim. Hava inanılmaz derecede sıcaktı ve bu hareket az da olsa serinlememi sağlıyordu. Ama başımın dönmesine ve karnımda kelebeklerin uçuşmasına da sebep olduğu için gülümsüyordum. Sanki içim gıdıklanıyordu. Saçımı topladığım halde sanki açık bırakmışım gibi önüme tutam tutam dökülüyorlardı. Harika diye mırıldandım ve bacaklarımı süpürgeme dolayarak saçımı yeniden bağladım. İstemeden de olsa kısık sesle bir kahkaha attım, çünkü bekçi kulübesinin orada Slytherin'lerden biri Hufflepuff'lı bir öğrenciyi kovalıyordu. Aslında hoş bir durum olmasa da bunlar burada hep olurdu. Zaten Slytherin'in başka eğlencesi olmaz ki diye düşünürken ilk sağa sonra sola dönüyorum ve hala düşmediğim için seviniyordum. Belki iyileşiyorumdur. Güneş tepeden beni kavururken -görüşe göre sadece beni değil- inişe geçmiştik. Dersin kısa biteceğini bilmiyordum, bu yüzden sırıttım. Ayaklarım toprağa temas ettiğinde yere düştüm, içimden lanet sayarken dikkatle ve yavaşça ayağa kalktım. Diğer öğrenciler bana bakarak kıkırdaşıyorlardı. Ama artık alıştığıma göre, kimin umrundaydı ki? Öğretmenin yanına gittim ve mahcup bir ifadeyle konuştum. "Biraz geç kaldım, bunun için özür diliyorum. Ama umarım performansımı beğenmişsinizdir." dedim ve "İyi günler." diyerek okula doğru yürümeye başladım. Rpni kırmızı yazmasaydın daha iyi olurdu.Sonuçta sayfa düzenine not verdiğim için bundan puan kırmak zorundayım.Öte yandan rpndeki anlatımın ve diğer yazanlar gibi şunu becerdim falan yazmadığın için de seni tebrik ederim.Ders perfonmansın +14 katılımından da +4 çünkü geç kaldığını kendin yazmışsın.. Profesör Malkins | |
|
| |
Cassidy Laurel Slytherin 7. Sınıf | Bina Başkanı | Karanlık Gölgeler Lideri
Mesaj Sayısı : 118 RP Aktifliği : 638 Lakap : Cass Nerden : Venedik
| Konu: Geri: 4. Özel Ders (Şu ana kadar dersime katılmayanlar için) Perş. Haz. 03, 2010 5:21 pm | |
| Lanet olsun! Bu Uçuş Dersi'ne girmek zorunda kaldığıma inanamıyordum. Amcamın vurucuların denge konusunda kesinlikle mükkemmel olması gerktiğini söyledi. Ben zaten dengemi sağlayabiliyorum; ama bu amcam için yeterli değildi. Keşke onun eski mevkiisinde oynamasaydım. Belki kovalayıcı olabilirdim ve bu harika olurdu. On puan on puandır. Ya da tutucu. Bu konuyu en kısa zamanda amcamla konuşmalıydım.
Bunları söylenirken -içten içe itiraz ederken- uçuş dersliğine geldiğimi fark ettim. Profesör Malkins henüz gelmediği için rahatlamıştım. Hemen etrafıma bakındım ve Cassiel'i gördüm. Yanına gidip "Kesinlikle vuruculuktan çıkacağım. Bu kadının dersine girmektense tutucu olurum daha iyi." dedim sinirle. Cassiel bana garip bir şekilde baktıktan sonra tam cevap verecek ti ki, Profesör Malkins, o kendini beğenmiş tavrıyla dersliğe geldi. Cassiel, bana cevap veremeden kadına döndük.
Bayan Malkins, bizlere bakma zahmetinde bulunmadan bugün -her zamanki gibi- ani iniş-çıkışlar ve dönüşlere çalışacağımızı söyledi. O spor kıyafetleriyle zaten daha bir itici duruyordu, bir de o haliyle ukala davranışı birleşince daha bir çekilmez oluyordu kesinlikle. Süpürgesine bindi ve havalandı. Bende Ateşoku'mu alıp üstüne bindim. Aslında bu süpürgeyi hiç sevmiyordum. Meşesap 79'um evimde çürümeye bırakılmış duruyordu. Her zaman ki gibi amcam, bana Meşesap'ın quidditch için hiç kullanışlı olmadığını söyler. Meşesap, kıvraklıktan çok güvenlik için tercih ediliyormuş.
Süpürgeme bindiğimde uçuş için hazırlandım ve havalandım. Düz bir hızla giderken Profesör'ün isteğini yerine getirmek için hızlandım ve dersliğin kenarında duran kuleden tam bir dönüş yaptım. Profesör'ün böyle dönüşlere önem verdiğini bilmeyen yoktu. Dengemin yerinde olduğunu düşünüyordum. Umarım Profesör'de böyle düşünecekti. Kulede yaptığım tam dönüşten sonra hızla aşağı doğru inmeye başladım. Hızla yere doğru inerken, ani bir çıkış yaptım. Bence bu da gayet güzeldi. İniş-çıkışlara yoğunlaşmışken iniş-çıkış aralarında doksan derecelik dönüşler yapmayıda ihmal etmiyordum. Profesör dersin bittiğini belirten düdüğü çaldıktan sonra yavaşça yere indim. Süpürgemi aldım ve Cass'in yanına gittim. Birlikte derslikten çıktık. Çıkarken Profesör Malkins'e 'hoşçakal' bile dememiştim, çünkü onu hiç sevmiyordum. İyilik meraklısı Bayan Malkins!
RpOut: Meşesap 79 adlı süpürgenin ismindeki 79 sayısını yazıyla yazmadım, çünkü isim özeldi. Özel olduğu için yazıyla yazılmaz. Bazı hataların vardı.Gerçi çok azlardı ama olsun ben bunlara önem veririm.Ayrıca bir öğretmene hoşçakal bile dememişsin.Bu yanlış bir davranıştır.Rpne göre uçuşları becerip becermediğini ben söylerim.Ve becermişsin.Aferin.Ama bir ara dengende çok küçük bir bozulma olsa da sen hemen düzeltmişsin.Perfonmansından +13 katılımından +5 Profesör Malkins | |
|
| |
Olivia Madden Ravenclaw 5. Sınıf
Mesaj Sayısı : 19 RP Aktifliği : 151 Lakap : Kesinlikle lakap takılmasından hoşlanmaz. İsmi ile hitap edilmesi hoşuna gider. Nerden : İtalya
| Konu: Geri: 4. Özel Ders (Şu ana kadar dersime katılmayanlar için) Perş. Haz. 03, 2010 5:38 pm | |
| Offf uçuş dersi diye geçirdi.Nasıl unuttum ben onu.Sahaya gittiğimde derse başlanmıştı.Kahretsin diye geçirdi.Profesörün yanına mahcup bir ifadeyle gitti.''Özür dilerim tamamen unutmuşum.Biliyorum bu bir mazaret olamaz ama yinede özür diliyorum.''Umarım Gryffindordan puan kırmazdı.Yoksa çok kötü olurdu.Normalda bu kadar tembel değildi ama bu gün bilmiyordu biraz aptallaşmıştı sanırım.Belkide SBD ler yüzündendi.Onlara kendini vermesi gerekiyordu ve ek çalışmalar hazırlıyordu kendine.Sahaya baktığında tek geç kalanın o olmadığını anladı.Ama fazla üzerinde durmadı nede olsa geç kalan oydu ve başkalarının da hatası onunkini hafifletmiyordu.Hemen süpürgesine-kendisi palmiyeden yapılmış en zorlu hava şartlarında bile dengesini bozmayan adı Lofuis12- atlayıp uçmaya başladı.Rüzgar yüzünü yalıyordu ve bu çok güzel bir histi.Önce dengesini sağlamaya çalıştı ama sonra vuruculuğun verdiği çeviklikle havada kolayca pike yapmaya başladı.Havada süzülüyordu.Rüzgarın kokusunu içine çekmişti.Biraz daha havada süzüldükten sonra bu kadar yeter heralde nasıl uçtuğumu gösterdim diye geçirdi.
Not: Biraz kısa oldu ama aceleye geldi.
Yazımında bazı hataların vardı.Ve yine rpnde dürüst davrananlardan birisin bu hatalarından kıracağım puanı azaltıyor.Kısa olması hakkındaki açıklaman yüzünden de daha az puan kıracağım.Yazımına göre nasıl uçtuğunu değerlendirmem gerekirse uçuşun iyiydi.Bir ara bocaladın ama onun dışında becerdin.Perfonmansından +13 derse katılımından +5 Profesör Malkins | |
|
| |
| 4. Özel Ders (Şu ana kadar dersime katılmayanlar için) | |
|